Nieuw coalitieakkoord voor Den Haag

13 december 2019
De politieke partijen VVD, D66, GroenLinks, CDA en PvdA hebben samen een nieuw coalitieakkoord gemaakt. Het akkoord heet ‘Samen voor de Stad’ en is maandagmiddag 9 december 2019 gepresenteerd in Sportcampus Zuiderpark.

Bouwen en Wonen, Mobiliteit en Bereikbaarheid, Duurzaamheid en Energietransitie en Kansen voor Iedereen en Veiligheid zijn de kernthema’s van de nieuwe coalitie. De ruim 650 miljoen euro die de gemeente heeft ontvangen door de verkoop van Eneco-aandelen, investeert de coalitie in duurzame investeringen in de stad: in het bereikbaar houden van de stad en in beter openbaar vervoer, in het verduurzamen van de stad en in stadsontwikkeling en woningen. Integriteit is ook een onderwerp in het akkoord. Het herstel van vertrouwen is 1 van de belangrijkste prioriteiten van deze coalitie.

Nieuwe coalitie
In oktober had de coalitie van VVD, D66, GroenLinks en Hart voor Den Haag/Groep de Mos geen meerderheid meer in de gemeenteraad. Nu is er een nieuwe coalitie met de partijen VVD, D66, GroenLinks, CDA en PvdA en hebben ze het nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd.

Wethouders
Boudewijn Revis, Kavita Parbhudayal, Robert van Asten, Saskia Bruines, Liesbeth van Tongeren en Bert van Alphen blijven wethouders. CDA heeft als kandidaat-wethouder Hilbert Bredemeijer, PvdA heeft Martijn Balster als kandidaat.

Samen voor de stad
Lees het volledige coalitieakkoord via onderstaande link.

Bron: DenHaag.nl

Contact

Neem contact op met Thijs:

Thijs Moesker
Contactpersoon
-12