Informatieteam vaccinaties in bieb

Gezondheid
30 september 2021

GGD Haaglanden is de komende tijd aanwezig in verschillende bibliotheken in de stad met een informatieteam over de coronavaccinatie.

Veel grote vaccinatielocaties in de stad zijn inmiddels gesloten. Iedereen van 12 jaar en ouder heeft de kans gehad om een vaccinatieafspraak te maken. Toch zijn er nog veel mensen die twijfelen en/of vragen hebben over de coronavaccinatie.

GGD Haaglanden heeft voor deze groep speciale informatieteams ingericht. De teams moeten er voor zorgen dat inwoners van verschillende wijken in Den Haag beter geïnformeerd worden over het vaccineren tegen het coronavirus.

Veel vragen

Er zijn veel vragen over het vaccin en over vaccineren. Bijvoorbeeld over de werking van het vaccin, de bijwerkingen en wat als je zwanger bent. Ook voor praktische vragen kan je terecht bij de informatieteams. Moet ik een afspraak maken voor een vaccinatie? Wat kan ik doen als ik prikangst heb? Waar vind ik een vaccinatielocatie?

Eigen keus maken

Met eenvoudige taal, beeldmateriaal en informatie in verschillende talen wil de GGD mensen bereiken die tot nu meer moeite hebben gehad om zich goed te laten informeren. Het is belangrijk dat iedereen toegang heeft tot de juiste informatie en op basis van eerlijke informatie een eigen keus kan maken.

Het informatieteam komt de komende tijd wekelijks naar de Bibliotheek Schilderswijk, Koningstraat 439: dinsdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie: GGDHaaglanden.nl

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk