Duurzaamheid

Actie ‘Goedkoper uw huis verwarmen’

Wilt u besparen op het gasverbruik van uw cv-installatie en tóch een warm en comfortabel huis? Doe dan mee aan de actie ‘Goedkoper uw huis verwarmen’ voor huurders en eigenaren.

U krijgt gratis advies en ondersteuning van een onafhankelijke adviseur. Uw cv-installatie kan al na een paar kleine ingrepen energiezuiniger werken.

Meer informatie: duurzamestad.denhaag.nl

Duurzaamheid

2e leven voor uw matras

Vanaf 5 november 2020 worden matrassen die nog heel zijn apart opgehaald door de vuilophaaldienst. Zo kunnen ze gerecyceld worden. U kunt hiervoor een afspraak maken.

  • U kunt een afspraak met of zonder DigiD maken. Is het ophaaladres anders dan uw eigen adres? Kies dan voor afspraak maken zonder DigiD.
  • Lees voor u een afspraak maakt voor het laten ophalen van grofvuil en tuinafval de aanbiedregels.

Klik hier voor het maken van een afspraak.

Afspraak verzetten of afzeggen

Een afspraak kunt u uiterlijk 1 dag van tevoren verzetten of afzeggen. Bel hiervoor voor 10.00 uur met 14 070. Afzeggen op de dag van de afspraak kan niet. De chauffeurs zijn dan al onderweg.

Bron: DenHaag.nl

Duurzaamheid

Doe mee aan de Schoonste Straatverkiezing en maak kans op een straatfeest

Van 10 tot en met 28 december 2019 kunnen inwoners van Den Haag hun straat opgeven voor de Schoonste Straatverkiezing. Ga samen met buren, familie en vrienden aan de slag. Meld uw straat aan en maak kans op een straatfeest ter waarde van € 2.500.

Per stadsdeel wordt er een winnaar gekozen. Van 2 tot en met 7 januari 2020 kan er op de schoonste straat gestemd worden.

Hoe werkt het
Spreek met uw buren af om mee te doen.
Meld uw straat aan via onderstaande link.
Veeg de straat samen schoon op 1 januari 2020 voor 13.00 uur.
Die dag fotografeert een fotograaf uw straat.

Roep mensen op om op uw straat te stemmen via www.denhaag.nl/jaarwisseling, dit kan van 2 tot en met 7 januari 2020.
Begin januari 2020 wordt de winnende straat bekendgemaakt.

De gemeente organiseert dit jaar voor de 2e keer de Schoonste Straatverkiezing. Hiermee wil zij Hagenaars die hun straat schoonmaken kans laten maken op een beloning hiervoor.

Bron: DenHaag.nl
Zoom