De Mussen gered!

Sociaal
17 december 2021

Clubhuis De Mussen is gered. De afgelopen tijd was het voortbestaan van het oudste zelfstandige buurthuis van Nederland onzeker geworden, maar in onderstaand statement (afkomstig van de eigen website) deelt De Mussen mee dat het voor de komende jaren gered is.

"Zoals u bekend is, was het afgelopen jaar financieel zwaar voor De Mussen en stond de continuïteit van onze organisatie onder druk. We hebben geprobeerd om in overleg met de gemeente tot een structurele oplossing te komen, hetgeen helaas niet is gelukt.

We zijn dan ook zeer verheugd om u te laten weten dat een aantal private partijen met donaties de continuïteit van De Mussen voor de komende jaren wil waarborgen. De donateurs zijn onder de indruk van de betekenis en de impact van de werkzaamheden van De Mussen in de Schilderswijk en hebben vertrouwen in het bestuur en de directie. Ondanks dat zij welzijnswerk een publieke zaak vinden, willen de donateurs met hun gift voorkomen dat De Mussen haar deuren zal moeten sluiten.

Bestuur, directie en medewerkers zijn enorm opgelucht dat we door kunnen gaan met ons werk voor de bewoners in de Schilderswijk. Onze dank aan de donateurs is dan ook zeer groot.

Hierbij willen we iedereen enorm bedanken voor de steun in de afgelopen tijd, de adhesiebetuigingen, de handtekeningen bij de petitie en de vele persoonlijke berichten die we hebben ontvangen; het heeft ons enorm goed gedaan, waardoor we de moed erin konden houden.

Op naar ons eeuwfeest!

De brief aan de wethouder met dit goede nieuws kunt u hier lezen."

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk