Ontbijt voor ondernemers uit de buurt

Sociaal
1 april 2022

Dinsdag 29 maart organiseerde de gemeente Den Haag een ontbijt voor ondernemers uit Transvaal en de Schilderwijk. In het bijzijn van de wethouders Saskia Bruines en Robert van Asten werd de bijeenkomst geopend. Tijdens het welkomstwoord benadrukte Saskia Bruines het belang van deze bijeenkomsten. “Zo krijgen wij meer ideeën van ondernemers over wat er nodig is om fijner te wonen en te ondernemen”.

Het was de tweede keer dat er een ontbijtbijeenkomst was waar de gemeente graag wil luisteren naar meningen en ideeën van ondernemers over de toekomst van de twee Haagse wijken. In dit gebied worden herinrichtingen voorbereid voor het Hobbemaplein, de Hobbemastraat en de Paul Krugerlaan.

Op 20 april is er een werkplaats bijeenkomst in de Transvaal Bibliotheek waar meegepraat kan worden over de ontwerpen van deze herinrichtingen. Tegelijkertijd wordt met elkaar de wijkagenda Schilderswijk ontwikkeld om prettiger te kunnen wonen, werken en leven in de Schilderswijk. Het is voor de gemeente belangrijk dat het bedrijfsleven betrokken is en de ondernemers ideeën geven in voorbereiding op de ontwikkelingen in de wijk. Zo kunnen de herinrichtingen aangegrepen kunnen worden om het gebied meteen een economische impuls te geven.

Ook werd het ondernemersportaal onder de aandacht gebracht. Het aanbod aan hulp en advies voor ondernemers is groot; de Ondernemersschool, de MKB digiwerkplaats, de digitaliseringsvoucher. En op 31 mei vindt het event Den Haag Onderneemt! plaats. Hoe meer ondernemers zich met elkaar verenigen, hoe beter de winkelstraten in Transvaal en Schilderswijk functioneren. 

Wie

Volwassenen
Senioren