Feestelijke heropening Oranjeplein

Sport
6 oktober 2023

Op woensdag 4 oktober opende Wethouder Hilbert Bredemeijer samen met kinderen de vernieuwde Krajicek Playground op het Oranjeplein. 

Inclusieve sportmiddag

Tijdens de openingsmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur organiseerden de buurtsportcoaches van WSDH en Stichting Voorall activiteiten voor kinderen uit de buurt. Het programma was inclusief. Zo konden kinderen de speeltuin 'blind' leren kennen en was er een clinic rolstoelbasketbal. Ook was er een voetbaltoernooi en Gymboxx activiteiten voor senioren. Een groep vrijwillige buurtvrouwen (Oranjevrouwen) verzorgde feestelijke hapjes.

Wat is er nieuw?

  • er is een 3x3 basketbalveld aangelegd. De basket kan in hoogte worden aangepast
  • het voetbalveld heeft nieuwe doelen en wanden en heeft kunstgras. Er kan ook mini tennis worden gespeeld.
  • de toestellen in de speeltuin zijn toegankelijk gemaakt voor kinderen met een beperking. In 2024 zijn alle toestellen in de speeltuin vernieuwd.

Krajicek Foundation

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation door heel Nederland Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen. De Scholarshippers zijn rolmodellen in de wijk. De Krajicek Scholarshippers werken samen met de Haagse buurtsportcoaches van Stichting Werken aan Sportstad Den Haag (WSDH). Ook op de vernieuwde Playground op het Oranjeplein wordt gewerkt aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Sport is daarvoor het instrument.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen