Help kinderen veilig naar school

Aangeboden
Meedoen

Ruim 20 straten zijn tijdens de coronacrisis ‘schoolstraten’ geworden. Die straten zijn met een hek en een verkeersregelaar tijdens breng- en haaltijden afgesloten voor inkomend autoverkeer. De verkeersregelaars worden vervangen door ‘schoolstraat coaches’. U kunt zich als vrijwilliger bij een aantal scholen hiervoor aanmelden.

De gemeente, scholen, leerkrachten en ouders zijn erg tevreden en willen de schoolstraten graag houden. Daarom gaan de gemeente en de scholen door met de schoolstraten.

School straatcoaches gezocht

De gemeente zoekt samen met de scholen naar vrijwilligers die als ‘schoolstraat coach’ 1 of 2 keer per week ’s ochtends of ’s middags een half uur bij het hek kunnen staan. Dat kunnen ouders, buurtbewoners, opa’s of oma’s zijn. Iedereen die ouder is dan 18 jaar. De schoolstraat coaches krijgen een korte instructie waarna zij aan de slag kunnen.

Helpen met veilig verkeer

De coaches zorgen ervoor dat voetgangers, fietsers en bewoners de straat in kunnen tijdens de breng- en haaltijden en auto’s niet. Op die manier is de straat verkeersveilig voor iedereen én is er voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden.

Meld u aan

Deze scholen zijn op zoek naar vrijwilligers. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen. Het e-mailadres vindt u op de website van de school.

Bron: Denhaag.nl

Waar

Wagenstraat 185 Den Haag